Taidemuseo on koko perheen paikka

post thumb
Taide
by Sonja/ on 06 Apr 2021

Taidemuseo on koko perheen paikka

Taidemuseo on loistava paikka viettää aikaa perheen kanssa. Näyttelyissä on paljon ihmeteltävää niin aikuisille kuin lapsille. Museoissa vieraileminen on mielenkiintoinen paikka lapsille, sillä esillä on mielikuvitusta ruokkivia taideteoksia mielin määrin. Taide avaa uusia maailmoja ja tarjoaa paljon sellaista, jota arjesta on vaikea löytää. Samalla vanhemmat pääsevät nauttimaan taiteesta sekä irtautumaan tavallisesta ja välillä raskaasta lapsiarjesta.

Taidemuseo järjestää tilaisuuksia myös lapsille

Vaikka taidenäyttelyt perinteisesti suunnataan aikuisille, niitä järjestetään myös lapsille. Silloin lapset otetaan huomioon erityisesti ja teokset ovat sellaisia, jotka soveltuvat heille. Usein näyttelyt rajataan sopiviksi tietyn ikäisille, joten ennen näyttelyyn menoa on hyvä tarkistaa, että se on sopiva juuri sinun lapsellesi. Varsinkin vauva- ja taaperoikäisille näyttelyt ovat sellaisia, joissa on paljon tekemistä ja uutta ihmeteltävää.

Oman alueesi taidekeskus on usein juuri se paikka, jossa järjestetään lasten taidenäyttelyitä. Ensimmäisenä kannattaa tarkistaa, minkä ikäisille näyttelyt on tarkoitettu. Lapset haluavat usein toimintaa ja varsinkin pienet lapset saattavat olla kärsimättömiä. Lapsille suunnatuissa näyttelyissä onkin erilaisia tehtäviä sekä muuta toimintaa, mikä pitää nuoren mielen liikkeessä ja mielenkiinto kohdistuu taiteeseen.

Lasten taidenäyttelyt sisältävä estetiikkaa ja toimintaa

Mielenkiintoiset tehtävät ja muu toiminnallisuus yhdistettynä hienoihin taideteoksiin on yhdistelmä, jota monen lapsen on vaikea vastustaa. Näyttelyissä voi olla esillä jotain lapsille tuttuja hahmoja, kuten Tove Janssonin luomat ajattomat Muumit. Myös vanhemmat on huomioitu näyttelyissä, joten kyseessä on koko perheen tapahtuma, joka tuo mukavaa vaihtelua esimerkiksi leikkipuistoihin.