Museokortti tuo sisältöä elämään

post thumb
Taide
by Sonja/ on 05 Jan 2021

Museokortti tuo sisältöä elämään

Taidenäyttelyt saattavat tulla hintaviksi, jos maksaa jokaiseen erillisen pääsymaksun. Museokortti onkin vastaus niille, jotka viihtyvät museoissa kuin kotonaan. Kortti kestää koko vuoden ja sitä voi käyttää niin paljon kuin haluaa. Tämä tuo selvää säästöä, eikä museoissa käynneistä tarvitse pihistellä. Parasta siinä on se, että museokortilla voi käydä useissa eri museoissa ympäri Suomen. Tällöin esimerkiksi kotimaan matkailun yhteydessä se on edullinen monipuolinen valinta.

Museokortti avaa ovet yli 300 eri museoon Suomessa. Tämä tarkoittaa lähes yhtä museota päivässä, joten valikoima on varsin runsas. Kortti on toiminnassa koko vuoden ja aika alkaa silloin, kun sitä käytetään ensimmäisen kerran.

Museokortilla pääsee myös Taidekeskus Kasarmille

Tuusulassa sijaitseva Taidekeskus Kasarmi on taiteeseen keskittynyt keskuspaikka, jossa on esillä paljon taidetta. Lisäksi rakennuksessa on erilaisia toimitiloja. Alun perin rakennus on rakennettu vuonna 1915 ja se toimi venäläisten sotilaiden kasarmina. Sittemmin sitä on korjattu ja muokattu nykyajan tarpeisiin sopivaksi.

Museokortti oikeuttaa sen omistajan vierailemaan myös Taidekeskus Kasarmissa. Museon sijainti on hyvä, sillä samalla voi matkustaa Helsinkiin ja tutustua kaupungin monipuolisiin museoihin. Juuri tämän takia museokortista on tullut niin suosittu, sillä se käy niin moneen eri paikkaan ja automatkan varrella voi käydä ihailemassa taidetta.

Mitä kaikkea museokorttiin kuuluu?

Museokortti on loistava lahja itselle tai ystävälle, sillä siitä riittää iloa koko vuodeksi. Jos käyt paljon museoissa, säästät vuoden aikana huomattavan summan rahaa ostamalla kortin.

• Oikeuttaa sisäänpääsyn yli 300 museoon Suomessa
• Voimassa vuoden
• Voi hankkia myös digitaalisena

Käy taidenäyttelyissä museokortilla

Taidenäyttelyt ovat perinteinen museoiden järjestämä tapahtuma. Näyttelyiden aiheen on yleensä joko yksittäinen taiteilija tai jokin aikakausi tai teema. Näyttelyitä pidetään vuodessa useita, joten museokortin avulla voit käydä niissä kaikissa. Koska yleensä museoita on useita yhdessä kaupungissa, uusia näyttelyitä tulee aina säännöllisesti.

Taidenäyttelyt tuovat esiin sekä suomalaista että ulkomaalaista taidetta. Suomessa luonnollisesti pidetään enemmän kotimaisten taiteilijoiden näyttelyitä, mutta myös ulkomaalaiset on huomioitu. Aika ajoin myös joidenkin länsimaiseen kaanoniin kuuluvien taiteilijoiden näyttelijöitä on esimerkiksi Helsingissä. Tällöin mittaamattoman arvokkaat teokset saapuvat kaikkien suomalaisten ihmeteltäviksi. Museokortilla on mahdollista päästä myös näihin näyttelyihin, joten taiteen maailma on kortin avulla käden ulottuvilla.