Maailman parhaat laulajat klassisessa musiikissa

post thumb
Taide
by Sonja/ on 23 May 2022

Maailman parhaat laulajat klassisessa musiikissa

Maailman parhaat laulajat osaavat tulkita perinteisiä klassikkoteoksia tavalla, joka tuo näiden teosten luonteen esiin erinomaisesti. Tämä on juuri se ero, mikä erottaa maailmaan parhaat keskitasoisista laulajista. Monet laulajat saattavat olla teknisesti lähes samalla tasolla, mutta siitä huolimatta toisen laulu kuulostaa paremmalta. Tässä tulee juuri tulkinta esiin, sillä oikealla tavalla käytetty ääni tuo pienet nyanssit paremmin esiin.

Maailman parhaat laulajat – Luciano Pavarotti

Luciano Pavarottia on pidetty perinteisesti yhtenä parhaista laulajista varsinkin oopperan saralla. Hän oli tunnettu italialainen tenori, joka hallitsi oopperoiden näyttämöjä useiden vuosikymmenten ajan. Pavarotin levyttämiä levyjä on myyty yli 10 miljoonaa kappaletta, mikä on omiaan kertomaan siitä, kuinka suosittu laulaja oli kyseessä. Klassisen musiikin lisäksi hän lauloi myös populaarimusiikkiin lukeutuvia kappaleita.

Suomalaiset oopperalaulajat eivät ole vielä tähän päivään mennessä saavuttaneet samanlaista suosiota kuin Luciano Pavarotti. Tunnettuja laulajia on kuitenkin tullut myös Suomesta, joista yksi tunnetuimpia on Karita Mattila. Hänet on palkittu jopa kahdella Grammy-palkinnolla, joten kyseessä on myös kansainvälisesti tunnettu suomalainen oopperalaulaja. Muita tunnettuja suomalaisia oopperalaulajia ovat muun muassa Jyrki Anttila ja Pentti Hietanen.

Maailman parhaaksi pääseminen vaatii paljon

Jos ihminen haluaa päästä maailman parhaiden oopperalaulajien joukkoon, hänen tulee olla valmis tekemään paljon töitä. Suurin osa parhaista laulajista on aloittanut jo todella nuorina, sillä kilpailu alalla on todella kovaa. Usein lahjakkaimmat käyvät vuosien koulutukset läpi, ennen kuin suuremmat areenat aukeavat.