Taidekeskus Kasarmi

Taidekeskus Kasarmi tarjoaa monipuolisesti taidetta

Taidekeskus Kasarmi tarjoaa monipuolisesti taidetta

Monipuolinen Taidekeskus Kasarmi sijaitsee Tuusulassa – tarkemmin sanottuna Hyrylässä. Se otettiin Tuusulan museo- ja kulttuuripalveluiden käyttöön vuonna 2002 ja sen jälkeen sillä on ollut monta eri nimeä ja käyttötarkoitusta. Keskuksessa toimii Tuusulan taidemuseo, mutta lisäksi Tuusulan kulttuuritoimella ja museolla on toimistotiloja samassa rakennuksessa. Se toimii myös opetuspalveluiden käytössä. Taidemuseon näyttelytilat toimivat rakennuksessa esittelevät taide- ja kulttuurihistoriallisia näyttelyjä ja siellä voidaan järjestää myös erilaisia kulttuuritapahtumia. Näyttelyitä varten on tarjolla vitriinejä ja muita säilytystiloja. Aivan taidekeskuksen lähellä sijaitsee myös muita museoita ja historiallisia kohteita, kuten esimerkiksi kirjailija Aleksis Kiven koti.

Taidekeskus Kasarmi on monille sopiva taidepaikka, joka tarjoaa myös esteettömän pääsyn osaan tiloistaan. Tuusulan museot Kasarmi mukaan luettuna tarjoavatkin mielenkiintoista nähtävää niin paikallisille kuin turisteillekin.

Tuusulan museot ovat monipuolisia

Vaikka Tuusula ei kuulukaan aivan Suomen suurimpien kaupunkien joukkoon, se tarjoaa hyvin kattavasti museoita ja taidenäyttelyitä. Kaupungin muihin taidenäyttelyihin kannattaakin tutustua samalla kertaa kun vierailee taidekeskus Kasarmissa. Näyttelyiden ja museoiden lisäksi kaupungista löytyy muitakin kulttuurillisesti ja historiallisesti merkittäviä kohteita.

Tuusulassa ja lähistöllä toimivat Kasarmin lisäksi esimerkiksi taide- ja museokeskus Sinkka, Lottamuseo, Suomen ilmailumuseo, Heureka, Ilmatorjuntamuseo, Nurmijärvi-Taiteen museo ja Järvenpään taidemuseo. Lähistöllä sijaitsee myös muita mielenkiintoisia kohteita, kuten Aino ja Jean Sibeliuksen kotimuseo. Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin entinen kotitalo ja Taidemaalari Pekka Halosen erämaa-ateljee.

Tuusulan taidekeskuksen mielenkiintoinen rakennus

Tuusulan taidekeskuksen mielenkiintoinen rakennus

Itse rakennus, jossa taidemuseo sijaitsee, on myös hyvin mielenkiintoinen ja historiallinen. Rakennus on vuonna 1915 valmistunut ja alkujaan sairaalakäyttöön suunniteltu venäläinen kasarmirakennus. Sitä alettiin peruskorjata vuonna 2018. Pitkä, punatiilinen rakennus tuo taidekeskukselle aivan omanlaistansa tunnelmaa ja on monen mielestä jo itsessään hyvin kiinnostava vierailukohde.

Monet Suomen museot sijaitsevatkin juuri historiallisissa rakennuksissa. Tuusula ei ole tästä poikkeus, sillä monet sen taidekohteet sijaitsevat vastaavissa paikoissa, kuten taiteilijoiden entisissä kodeissa. Tuusula on myös monen tunnetun taiteilijan entinen kotipaikka, joten se tarjoaa erityisen paljon koettavaa taiteen, kulttuurin ja historian ystäville. Kaupunki ei ole kovin suuri, joten useisiin taidekohteisiin tutustuminen onnistuu jopa saman päivän aikana.

Taidekeskus Kasarmi – tutustu taidenäyttelyihin

Tuusulan Taidekeskus Kasarmi tarjoaa näyttelytilat Tuusulan museon näyttelyille. Taidekeskus tarjoaa erilaisia, vaihtuvia näyttelyitä. Tuusulan museo vastaa Kasarmin näyttelyiden lisäksi myös monen muun kaupungin taidekohteesta, joten se tarjoaa hyvin kattavasti historia- ja taidekohteita. Tuusulan museon kohteita ovat muun muassa Halosenniemi, Aleksis Kiven kuolinmökki, Taiteilijakoti Erkkola ja Klaavolan talo. Tuusulan taidemuseo vastaa myös merkittävistä taidekokoelmista ja se onkin sekä taidemuseo että kulttuurihistoriallinen museo.

Näyttelytilat Kasarmissa tarjoavat erilaisia kokemuksia, sillä tiloissa voidaan järjestää niin erilaisia näyttelyitä kuin kulttuurillisia tapahtumiakin. Taidekeskus Kasarmi on todellakin näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka sen monipuolisuuden ansiosta ja näyttely- ja tapahtumatarjontaa kannattaa tarkkailla säännöllisesti. Näyttelyt vaihtelevat ajoittain tarjoten aina uutta nähtävää, joten kerta käynnillä kaikki ei ole vielä suinkaan nähty.