Tuusulan taidemuseo täynnä taidehistoriaa

post thumb
Taide
by Sonja/ on 08 Apr 2021

Tuusulan taidemuseo täynnä taidehistoriaa

Tuusulan taidemuseo on sekä museo että kulttuurihistoriallinen museo. Tuusulan museo on vastuussa Halosenniemen, Taiteilijakoti Erkkolan, Aleksis Kiven kuolinmökin ja Klaavolan talon toiminnasta. Tämä taidemuseo vastaa myös Kellokosken sairaalamuseon ja Jokelan tiilitehtaan aukiolosta. Tuusulan taidemuseolla on merkittävä taidekokoelma. Niitä pääsee katsomaan Halosenniemessä ja Taiteilijakoti Erkkolassa. Varsinaisen museorakennuksen lisäksi toimintaa on laajalti taidehistorian ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden muodossa.

Tuusulan taidemuseo ja vanhan kasarmin tunnelma

Tuusulan taidemuseon tavoitteena on tuoda esiin monipuolisesti kulttuurihistoriaa ja taidearvoja. Tämä näkyy museon toiminnassa niin, että toimintaa ei ole haluttu rajata pelkkään taidemuseo toimintaan. Toimintaa on myös kulttuurillishistoriallisten kohteiden muodossa. Ne halutaan säilyttää jo ihan historian tuntemuksen takia. Museolla on valtavat resurssit ja vastuut taiteen sekä kulttuurin alueella.

Taidekeskus Kasarmi oli aikanaan vastuussa Tuusulan museon taidenäyttelyiden ja teosten esittelytoiminnasta. Taidekeskus oli alun perin venäläinen kasarmirakennus, joka on alkujaan suunniteltu sairaalakäyttöön. Tätä taidekeskusta oli tarkoitus kunnostaa vuonna 2019. Kasarmirakennus tarjosi todella hienot puitteet taidenäyttelyiden pitoon, koska jo pelkkä ympäristö sopi hyvin taidemuseon näyttelyihin ja muuhun taidetoimintaan.

Klassisen musiikin soitto

Klassista musiikkia voi soittaa lähes millä vain soittimella. Yleisimpiä soittimia kuitenkin lienevät piano, viulu, huilu, sekä kitara. Klassista voi myös soittaa ihan kuka vain. Klassista musiikkia on niin paljon, että sitä löytyy aivan jokaisen tason soittajalle, riippumatta siitä minkä tyylistä tykkää soittaa.