Klassista musiikkia

post thumb
Taide
by Sonja/ on 10 Nov 2021

Klassista musiikkia

Klassista musiikkia ei hirveästi mainosteta nykypäivänä, ainakaan verrattuna siihen miten paljon kevyt musiikki on kaikkialla esillä. Usein jos et ole tutustunut klassiseen musiikkiin, mieleen tulee ensimmäisenä soittimista piano ja viulu, ja säveltäjistä Mozart sekä Beethoven. Klassinen musiikki kuitenkin on paljon muutakin kun vain näitä. Klassiset kappaleet kertovat loistavasti kaikenlaisia tarinoita ja kuvailevat tuntemuksia, jonka takia ne vaihtelevat luonteeltaan hyvinkin paljon.

Klassista musiikkia konserteissa

Vaikka klassista musiikkia pääsee kuuntelemaan missä vain sovelluksessa tai sivustolla mistä voi kuunnella mitä vain muutakin musiikkia, saa siitäkin kokemuksena mahtavamman kun pääsee konserttiin kuuntelemaan orkesteria. Klassisissa konserteissa soitetaan usein usean säveltäjän teoksia sekaisin, tai sitten kokonaisia sinfonioita, jotka ovat usein n. neliosaisia teoksia orkesterille. Konsertit kuulostavat oikein hienoilta useiden soittajien ansiosta ja niissä pääsee kokemaan musiikin aivan uudella tavalla.

Konsertteja tietenkin löytyy ympäri suomea, mutta kuinka paljon niissä soi suomalaisten säveltäjien teoksia? Suomalainen klassinen musiikki tuo yleensä aina mieleen hyvin monelle tutun Jean Sibeliuksen, joka varmasti onkin tunnetuin suomalainen säveltäjä. Hänet tunnetaan ympäri maailman ja hänen sinfonioitaan soitetaan kaikkialla. Muita nykyajan säveltäjiä edustaa muun muassa Kalevi Aho. Muita konserttilavalta löytyviä suomalaisia ovat esimerkiksi oopperalaulajat ja tietysti soittajat.

Klassisen musiikin soitto

Klassista musiikkia voi soittaa lähes millä vain soittimella. Yleisimpiä soittimia kuitenkin lienevät piano, viulu, huilu, sekä kitara. Klassista voi myös soittaa ihan kuka vain. Klassista musiikkia on niin paljon, että sitä löytyy aivan jokaisen tason soittajalle, riippumatta siitä minkä tyylistä tykkää soittaa.